Dakisolatie Vastgoed Gelderland

Uw dak isoleren kan op veel verschillende manieren. De meest geschikte manier hangt samen met waar u bijvoorbeeld uw zolder voor gebruikt, of u milieuvriendelijk materiaal wilt gebruiken en wat voor soort dak u heeft. Voor vakkundig advies kunt u bij Vatgoed Gelderland terecht. Met onze expertise kunnen wij u precies vertellen welke methode en materiaal het beste bij uw woning past. Hierbij kunnen wij ook de dakisolatie bij u aanbrengen op professionele wijze. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over verschillende soorten dakisolatie. Neem contact met ons op voor een offerte en wij zullen u graag verder helpen met uw dakisolatie!

Dakisolatie materiaal

Er zijn veel verschillende soorten materiaal om te gebruiken bij dakisolatie. Eén categorie is het gebruik van minerale wol, zoals glaswol en rotswol. Glaswol is een populair dakisolatiemateriaal en erg geschikt voor de dakisolatie van schuine daken. Het voordeel van glaswol is dat het eenvoudig te bewerken en samendrukbaar is. Zo worden alle gaten en spleetjes van uw dak eenvoudig opgevuld met dit dakisolatiemateriaal. Bij het werken met glaswol is het wel belangrijk dat er een stofmasker en handschoenen gedragen wordt. De vezels van dit dakisolatiemateriaal kunnen namelijk de huid en longen irriteren. Dit is tevens aan te raden bij het gebruiken van rotswol. Rotswol en glaswol hebben vrijwel dezelfde eigenschappen, ze hebben uitstekende isolatiewaarden en zijn relatief goedkoop. Het voordeel van dakisolatie met rotswol, vergeleken met glaswol, is dat het akoestisch net wat beter isoleert. Minerale wol is echter wat gevoeliger voor vocht vergeleken met kunststoffen dakisolatiemateriaal. Hierdoor is het gebruik van minerale wol vooral populair bij de dakisolatie van een schuin dak en vaak niet populair bij het isoleren van een plat dak. Dit komt omdat bij platte daken water vaak langer op het dak blijft liggen. Dit is niet handig als er gebruik wordt gemaakt van dakisolatiemateriaal die gevoelig is voor vocht.

Milieuvriendelijk uw dak isoleren

Wilt u milieuvriendelijk uw dak isoleren? Dat kan natuurlijk ook! Er zijn opties om uw dak te isoleren op een ecologisch verantwoorde manier. Hiervoor kan bijvoorbeeld schapenwol, papiervlokken (cellulose), houtwol, kurk en hennep gebruikt worden. Schapenwol heeft goede vochtregulerende eigenschappen en goede isolatiewaarden. Verder kan het schadelijke stoffen in de lucht absorberen. Echter zit aan het gebruik van dit dakisolatiemateriaal een relatief hoger prijskaartje. Papiervlokken (cellulose) dakisolatie wordt gemaakt uit oud papier wat gerecycled wordt. Dit dakisolatiemateriaal heeft ook vochtregulerende eigenschappen. Het neemt namelijk een bepaalde hoeveelheid vocht op en geeft dit langzaam weer af. Verder kunt u gebruik maken van houtwollen dakisolatie. Ook deze heeft goede vochtregulerende eigenschappen en een hoge isolatiewaarden. Tevens wordt kurk ook vaak gebruikt als dakisolatie. Het voordeel van het gebruik van kurk is dat het akoestisch beter isoleert dan bijvoorbeeld houtwol of papiervlokken. Hierbij is het wel noemenswaardig dat dit materiaal relatief duur is. Hennep wordt ook gebruikt voor dakisolatie. Echter is dit materiaal vaak niet geschikt voor dakisolatie van platte daken, omdat het erg gevoelig is voor vocht. Als u overweegt om milieuvriendelijke dakisolatie te nemen, dan heeft u dus keuze genoeg! Laat Vastgoed Gelderland u verder adviseren als u geen raad weet, neem vandaag nog contact met ons op.

Dakisolatie hellende daken

Er zijn verschillende opties om uw schuin dak te isoleren. Vier manieren om dakisolatie aan te leggen in uw woning zijn: de binnenkant van het dak isoleren, isolatiemateriaal onder uw dakpannen aanbrengen, isolatie onder uw dakpannen te spuiten of blazen (zoals PUR-schuim) en uw zoldervloer isoleren. De ideale aanpak hiervoor verschilt per dak en waar u uw zolder voor gebruikt. Gebruikt u bijvoorbeeld uw zolder enkel als opslag? Dan is het verstandig om alleen uw zoldervloer te isoleren. Gebruikt u de zolder als slaapkamer? Dan kunt u het beste op een andere manier dakisolatie aanbrengen.

Dakisolatie plat dak

Er zijn twee populaire manieren om uw platte dak te isoleren. Dit kan door de dakisolatie onder de dakbedekking aan te brengen of op de dakbedekking aan te brengen. Bij dakisolatie onder de dakbedekking wordt er een laag dakisolatie aangebracht, hierna waterdicht materiaal en daarna de dakbedekking zoals bijvoorbeeld bitumen of PVC. Deze manier van platte dak dakisolatie is meer effectief dan het gebruik van dakisolatiemateriaal op de dakbedekking. Dakisolatie op de dakbedekking houdt in dat er waterbestendige dakisolatieplaten op de dakbedekking worden gelegd. Om ervoor de zorgen dat deze dakisolatieplaten op hun plek blijven wordt er gebruik gemaakt van ander materiaal wat op het dak komt te liggen, zoals tegels. Zoals eerder benoemd is deze methode minder effectief dan dakisolatie onder de dakbedekking.

Prijsindicatie dakisolatie

De prijzen voor dakisolatie verschillen per techniek, materiaal en grootte van de te isoleren ruimte. Het isoleren van uw dak kan veel voordelen met zich meebrengen. Voor de scherpste prijzen bent u bij Vastgoed Gelderland op het juiste adres. Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met een van onze professionals.